-Det som driver meg er blant annet kampen mot urettferdighet, mot makthierarkiet, mot avmakt, tvang og manglende brukermedvirkning, sier vinner av Tabuprisen Målfrid J. Frahm Jensen. Prisen er en heders- og ærespris fra Rådet for psykisk helse som ble stiftet for 20 år siden.

Nærmere 400 deltakere håper arrangørene å samle til årets Amaliedager. – Vi har store forventninger til vår brukerstyrte fagkonferanse, sier Aage Reitan i Aurora.

Rus og problemer rundt psykisk helse gjelder mange. Nå har Selvhjelp Norge i samarbeid med Helsedirektoratet laget en fyldig oversikt over organisasjoner innen feltet.

Leselyst

Her vil vår bibliotekar Vanja Valjord Christensen gi inspirasjon og tips fra vårt bibliotek.

PIO-senteret markerer sitt 5-års jubileum med en bokutgivelse! Ved å lese boka kommer du til dekket bord når det gjelder servering av pårørendekunnskap.

- Trass i at eg opplever at tittelen oser av moralisme, valte eg å lese boka og kjente igjen mange av problemstillingane som vart berørt. Kanskje dei er handsama litt for overflatisk, men eg synest temaet er relevant å sette på dagsorden, skriver Erfaringskompetanses seniorrådgiver Eva Svensen om boka til professor Ingvard Wilhelmsen.

- Min oppgave som journalist og forfatter er å gjøre forskningen om langtidsvirkningen av antipsykotisk medisin kjent. Kan det være slik at medisinen i seg selv, over tid, utløser en kronisk psykose, slik forskningen antyder? Helsejournalisten Robert Whitaker, som har spesialisert seg på medisin og forskning, besøkte Norge for første gang denne uken.

Seniorrådgiver Eva Svendsen hos erfaringskompetanse.no har anmeldt boka «Drøm i våken tilstand». Sjelden kan man lese så berørende om hvordan en psykose oppleves innenfra.

Er sensitivitet et tegn på svakhet eller styrke? spurte Aftenposten i papirutgaven tirsdag 7. mai. Bakgrunn for saken er at psykolog Elaine N. Aron som har skrevet boka Særlig sensitiv. La sårbarheten bli din styrke kommer til Oslo for å delta på konferansen «Det gode arbeidsliv – fra sykefravær til arbeidsnærvær».

”Vi står på terskelen til en tid som vil preges av de som våger åpenheten, og som tør å løfte frem andre.” skriver Kathrine Aspaas i Raushetens tid. Vi velger åpenheten i Erfaringsbasen.

- Psykiatrien har brukt feil passord til menneskets psyke, slukket antivirusprogrammet/psykosen og fått tusener på tusener av menneskehjerner til å crashe, sier Inger E. Nitter. Onsdag lanserer hun boka "Den bipolare veien til balanse" på Litteraturhuset i Oslo.

Ein film til å bli berørt og klokare av. I filmen som er ei masteroppgåve av Janne Berge, møter vi tre ungdomar og tre ulike historier: Hedda, Thomas og Ruzzel.

- Hvordan unngå å gjøre brukerne en bjørnetjeneste ved å tenke ”dem” og ”oss”. Vi kan alle bli brukere og trenge å bli møtt med hjelp, respekt og anerkjennelse, sier Ann-Beate Myhra, forfatter av boka ”Fra bruker til samarbeidspartner”.

En av de grunnleggende forskjellene på offentlig eller privat virksomhet og en frivillig organisasjon er at i frivillige organisasjoner får man ikke betalt ut lønn for arbeidet man gjør. Frivillige arbeider nemlig gratis. Derfor er det en etterlengtet ”oppslagsbibel” de to danske sosiologene, Dorte Kappelgaard og Rie Skårhøj, har skrevet.

Er du foresatt til en ungdom du tror eller vet sliter litt, eller er du ungdom selv eller har en venn som har det vanskelig: Kjøp den nye boka til Arnhild Lauveng ”Noe mye mer annet – Ungdom og psykisk helse”.

Innimellom utgis det barnebøker som også voksne kan ha utbytte av å lese. Denne anmeldelsen handler om en slik bok. 

Personer som har forsøkt å begå selvmord ønsker mer åpenhet og færre tabuer. De vil snakke om selvmordsforsøkene for å hjelpe andre” kunne vi for noen dager siden lese på Erfaringskompetanse.no. Nå er det kommet ut en ny bok, Minneteppet, hvor etterlatte har laget lapper til minne om dem de har mistet.

Fortsatt sommerferie? Hva med å låne ei god bok fra biblioteket som det er umulig ikke å bli berørt av? Denne gang anbefales en blandet miks av bøker, dikt og historier skrevet av mennesker med erfaringer fra psykisk helsefeltet.

Det har vært mye oppmerksomhet på tankens kraft etter at Schrödingers katt på NRK sendte to programmer om dette i månedsskifte april/juni. Vår faste blogger, Bjørn Ingar Pedersen, tok også dette opp som tema da han blogget hos oss sist uke.

Live Landmark slet med utmattelsessyndromet ME i fire år, men ble plutselig frisk etter et helgeseminar London.

Manifest for psykisk helsevern er et skarpt innlegg i den viktige debatten om den tradisjonelle psykiatrien som i stadig mindre grad svarer til forventningene fra myndighetene og brukerorganisasjonene. Boka er ført i pennen av spesialist i psykiatri, Trond F. Aarre.

Sjefskokk og initiativtaker, Jens Kristoffersen, har sammen med Kultursenteret Sisa i Alta laget ei spennende, morsom, kreativ og velsmakende kokebok.

”Ikke bland doktor’n borti helsa di” er ei humoristisk bok skrevet av overlege og begeistringskunstner Magnar Kleiven. Dersom en god latter forlenger og forbedrer livet, og det gjør den, ønskes du herved god bedring gjennom denne boka.

Når mor, far eller søsken blir innlagt på sykehus, kan det være mange tanker og inntrykk som skal bearbeides for et barn.  Erfaringskonsulent Elisabeth Heldahl har utviklet et tegne- og samtalehefte for barn som er pårørende.

Facebook:

Europarådet kritiserer Noreg for omfattande bruk av tvang i psykiatrien og meiner tvungen elektrosjokkbehandling kan vera i strid med menneskerettane. Trist og alvorleg, meiner Rådet for psykisk helse.

Ny forskning avslører at 76 prosent av norsk barnevernsungdom har en alvorlig psykisk diagnose. Nå erkjenner barneministere Solveig Horne at oppfølgingen av disse barna har vært for dårlig.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern - Logg inn

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.