Betraktninger om psykoseerfaringer

Tenk hvis… vi som opplever å bli skjøvet bort, ut, inn i psykiatrien, vekk fra vante omgivelser, fordi vi oppleves som alvorlig psykisk syke, heller kunne bli møtt med nysgjerrighet og velvilje til å finne ut av hvorfor akkurat jeg har sluttet å fungere slik andre har vært vant til at jeg fungerer?

Skrevet av: Ekstern bidragsyter

Tenk hvis innholdet i artikkelen ”Lidelse som mulighet” kunne bli kjent og anerkjent? Eller kanskje jeg skal være så optimistisk at jeg sier: Tenk den dagen innholdet blir anerkjent! Jeg håper at det bare er relativt kort tid til det skjer? Da får mange av de som jobber innenfor psykisk helsearbeid et nytt utgangspunkt å jobbe ut i fra. En del av de ansatte har heldigvis dette tankegodset allerede.

Les hele artikkelen her.

Rydheim er skribent og erfaringsformidler, arbeider spesielt for åpenhet om bipolaritet og generelt om rus- og psykiske helseproblemer. Selvorganisert selvhjelp og grunnutdanning i Familiekonstellasjoner (flergenerasjonell psykotraumatologi) har hun erfart gir bedret mestring når livsproblemer oppstår. Hun er tvangs- og psykoseerfarer, noe som er en drivkraft for å bidra til åpenhet og fokus på disse problemstillingene.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.