Kjærlighet på en psykiatrisk avdeling – sivil status ugift

Novellen handler om Jonas som fant sin store kjærlighet på en psykiatrisk avdeling.

Skrevet av: Ekstern bidragsyter

Jonas hadde hele livet gjort alt som sto i hans makt for å skaffe seg en kjæreste slik som de fleste i hans vennekrets gjorde. Hans litt klønete og usikre approach førte til at dette ikke gikk
noe særlig bra. Han fortsatte å gjøre det samme som kameratene og brukte helgene til å frekventere typiske sjekkesteder i Oslo sentrum. Han hadde utseendet med seg men hans noe usikre framtoning
var årsaken til at mange av kvinnene han gjorde framstøt mot vegret seg for å la seg sjekke opp. Han hadde en del one night stands og han ønsket seg seriøse og forpliktende relasjoner
til flere av kvinnene han møtte uten å finne en som hadde gjengjeldende føleleser for ham. Kjemien passet rett og slett ikke som oftest.

Etter hvert som Jonas ble eldre så fant han ut at sjekkestedene i byen ikke var rette arena for å finne sin livs utkårede. Han var i ferd med å gjøre karriere og han begravde seg i arbeid og studier. Som 24-åring ble han utbrent og møtte veggen. Hans hemningsløse festing gjennom mange år og hardt fysisk krevende arbeid utløste en psykisk lidelse og i flere år var han inn og ut av psykiatriske institusjoner.

Som 29-åring møtte han en kvinne som han fikk et godt øye til på en psykiatrisk avdeling og det knyttet seg sterke bånd mellom disse to og de hadde ekstremt god kjemi med hverandre og i dag, 9 år senere holder de fortsatt sammen og de har et barn og går med planer om å gifte seg. Takket være psykiatrien.

Bjørn Ingar brenner sterkt for at mennesker med psykiske problemer skal bli behandlet på lik linje med andre borgere i det norske samfunnet både i forhold til psykiatri, barnevern og andre offentlige instanser. Han ser at mange blir gående for lut og kaldt vann i møtet med disse. Man gis rett og slett ikke anledning til å bevise at man har ressurser ei heller får man bruke de iboende ressursene man allerede har når man er i psykiatrisk behandling eller har et barn i fosterhjem. Pedersen mener myndighetene har ansvar for å gjøre noe mer enn å henvise til tall og statistikker, nemlig å bry seg.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.