Astrid Weber vant pris: – Overveldende

Erfaringskonsulent Astrid Weber vant Akuttpsykiatriprisen 2019. – Fint å bli minnet på at arbeidet legges merke til, sa hun fra scenen.

Skrevet av: Lena Beathe Arneberg

Weber vant et kunstverk, en sjekk på 10.000 kroner og et diplom for sin innsats i fagfeltet. (Foto: Thomas Øverbø)

Prisen ble tildelt under Akuttpsykiatrikonferansen i Oslo.

Erfaringskonsulent Astrid Weber jobber ved Psykisk helse og rusklinikken, Universitetssykehuset Nord Norge (UNN) og har markert seg i feltet som foredragsholder, forfatter og samfunnsdebattant.

I flere år har hun holdt foredrag på ulike helsefaglige konferanser, og underviser medisin- og helsefagstudenter og helsepersonell i ulike tjenester.

«Med tydelighet formidler hun hvordan det erfares å ha en psykisk lidelse og med særlig fokus på hvordan det kan erfares å være akutt psykisk syk og i krise. Med åpenhet deler hun sine erfaringer, med interesse hører hun på andre, og med engasjement bidrar hun til dialog om psykisk lidelse. Som forfatter har hun bidratt i boken Levd liv der ulike personers erfaring med psykisk lidelse presenteres» heter det i juryens begruunnelse.

LES OGSÅ: Astrid Weber ble kåret til årets erfaringskonsulent i 2017 

Hun roses også for sitt arbeid med å utvikle erfaringskonsulenters rolle, for sin innsats i ulike fagutviklingsprosjekter og for å ha satt brukernes erfaringskunnskap på dagsorden som likeverdig annen helsefaglig kunnskap. Weber har også hatt en sentral rolle i forbedring av det akuttpsykiatriske sengeposttilbudet ved UNN.

– Det var overveldende å høre begrunnelsen bli lest opp. Det er fint å bli minnet på at det gjør en forskjell og legges merke til. Og jeg vet at vi er mange som jobber sammen om dette, sa Astrid Weber, som takket kolleger i nord, pasienter, pårørende, representanter fra interesseorganisasjoner og andre ansatte etter å ha mottatt prisen.

Prisen besto av et kunstverk, et diplom og en sjekk på 10.000 kroner. Weber ble også invitert til å holde et innlegg ved neste års konferanse.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv