Bort med Schizofreni-mytene

– Vi håper den store konferansen i Stavanger 2.-6. november vil bidra til økt kunnskap og ufarliggjøring, sier Kristin Fjermestad, faglig leder for Schizofrenidagene.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

Kristin_Fjermestad schizofrenidagene

MANGE BESØKENDE: Kristin Fjermestad, faglig leder for Schizofrenidagene, venter storinnrykk på konferansen i Stavanger 2.-6. november. (Foto: Privat)

Hun regner med rundt 4000-5000 deltakere, både pasienter, fagfolk, pårørende, helsepersonell og skoleelever/lærere i tillegg til helsebyråkrater, politikere og publikum generelt.

Debatt om diagnoser
Dette er det største arrangementet etter oljemessa her i Stavanger. Det er for mange myter og stigma knyttet til psykisk helse og psykisk lidelse. Alle har en psykisk helse og under Schizofrenidagene 2015 skal det handle om følelser. Det gjelder både de gode og de vanskelige følelsene. Når blir følelser en lidelse? Vi må tørre å ta en debatt om diagnoser, understreker hun, som forteller om et tettpakket program, som også legger vekt på kunst og kultur som uttrykksform.

Mange bidrar
Hovedarrangør er stiftelsen PsykOpp og Rogaland A-senter og Stavanger universitetssykehus. I tillegg kommer en rekke medarrangører. Konferansen så dagens lys i 1988 og har vokst siden den gang.”
Her finner du hele programmet for dagene:

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Slik vil de forebygge overdødelighet ved alvorlig psykisk lidelse
    Dødeligheten blant mennesker med schizofren lidelse er over fire ganger høyere enn for normalbefolkningen. – I stedet for å si «Vi kan ikke redde alle» må vi spørre oss «Hvordan kan vi redde flere?» sier Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse....
  • Vi lanserer nytt videoarkiv
    Vi har nå laget et lett tilgjengelig og søkbart videoarkiv hvor vi har inkludert over 100 filmer fra våre intervjuer, paneldebatter, toppmøter mm. de siste årene. Arkivet er delt inn i kategorier hvor man lett kan finne, se, dele og kommentere innholdet....
  • Forskeren forklarer: Fra rus til et stabilt arbeidsliv
    Ragnhild Fugletveit har i sitt doktorgradsarbeid undersøkt hva som var viktig for at mennesker med rusproblemer kunne bli stabile arbeidstakere. Hun trekker spesielt fram betydningen av å bli «rusfri først»....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv