Bort med Schizofreni-mytene

– Vi håper den store konferansen i Stavanger 2.-6. november vil bidra til økt kunnskap og ufarliggjøring, sier Kristin Fjermestad, faglig leder for Schizofrenidagene.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

Kristin_Fjermestad schizofrenidagene

MANGE BESØKENDE: Kristin Fjermestad, faglig leder for Schizofrenidagene, venter storinnrykk på konferansen i Stavanger 2.-6. november. (Foto: Privat)

Hun regner med rundt 4000-5000 deltakere, både pasienter, fagfolk, pårørende, helsepersonell og skoleelever/lærere i tillegg til helsebyråkrater, politikere og publikum generelt.

Debatt om diagnoser
Dette er det største arrangementet etter oljemessa her i Stavanger. Det er for mange myter og stigma knyttet til psykisk helse og psykisk lidelse. Alle har en psykisk helse og under Schizofrenidagene 2015 skal det handle om følelser. Det gjelder både de gode og de vanskelige følelsene. Når blir følelser en lidelse? Vi må tørre å ta en debatt om diagnoser, understreker hun, som forteller om et tettpakket program, som også legger vekt på kunst og kultur som uttrykksform.

Mange bidrar
Hovedarrangør er stiftelsen PsykOpp og Rogaland A-senter og Stavanger universitetssykehus. I tillegg kommer en rekke medarrangører. Konferansen så dagens lys i 1988 og har vokst siden den gang.”
Her finner du hele programmet for dagene:

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...
  • Vet du nok om valgrettighetene?
    Er du som pårørende eller helsepersonell usikker på rettigheter i forbindelse med valg? Eller opplever du at omgivelsene dine ikke tar valgrettighetene dine på alvor? ...
  • Forskeren forklarer: Når hjelpen fra Nav «virker»
    Forskere tilknyttet OsloMet har undersøkt hvilke gode opplevelser brukere hadde med NAV og hvorfor det opplevdes bra. – Svarene kan gi kunnskap om hva hjelpeapparatet gjør i de tilfeller brukerne synes at hjelpen «virker», sier førsteamanuensis Sidsel Natland....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv