Bruker og pårørendekunnskapen skal styrkes

En av kjerneoppgavene til Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse er å samle bruker- og pårørendekunnskap. Ansettelsen av Tom Runar Bergane skal blant annet styrke teamets oppgaver på dette området.

Skrevet av: Birgitte Finne Høifødt

Tom Runar Bergane skal blant annet jobbe med historiene som kommer inn til Erfaringskompetanses base. (FOTO: Birgitte Finne Høifødt)

– Jeg ønsker å bidra til at vi får større oppmerksomhet rundt erfaringsbasen vår, sier Bergane.

Erfaringskompetanses nyansatte er utdannet sosionom, og har jobbet innenfor helse, velferd, arbeid og ledelse i Skien kommune.

Vil ha flere bidrag til erfaringsbasen

-I tillegg til å gjøre folk mer nysgjerrig på basen vil jeg også bidra til å utvikle basen og sørge for at vi får flere bidrag, sier han.

Bergane opplever at erfaringsbasen inneholder mye god erfaringsbasert kunnskap.

– Mye bekrefter det vi vet allerede, men kan med fordel sees på med et nytt blikk da temaene fortsatt er aktuelle.

Ny kunnskap fra basen skal også løftes og formidles.

– Historiene vi samler skal gjøres tilgjengelig og søkbare for ulike målgrupper. Først og fremst er dette helse- og sosialpersonell, utdanningssystemene, tjenesteapparatet samt brukere og pårørende i psykisk helsefeltet.

Kunnskapen kan brukes forskjellig. For helse- og sosialpersonellsamt tjenesteapparatet kan det handle om å øke sin brukerkunnskap, mens for utdanningssystemene kan basen være til nytte som litteraturgrunnlag i masteroppgaver, hovedoppgaver, forskningsrapporter. For brukere og pårørende kan historiene være en bekreftelse på at det finnes andre med samme erfaring og inngi til håp.

Brukermedvirkning

– Fra historiene dukker det opp temaer som kan egne seg for videre forskning. Et av disse er rehabilitering, hvor det er rom for å tenke nytt.

– Brukermedvirkning er et viktig tema som fagfeltet har mye kunnskap om, men fortsatt har utfordringer med å implementere i gode pasientforløp, sier Tom Runar Bergane.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv