De viktigste anbefalingene om ruslidelse og samtidig psykisk sykdom

Det er en forhøyet risiko for rus ved mentale lidelser, og fare for psykiske lidelser ved rusbruk, sa Anne Landheim fra Nasjonal Kompetansetjeneste ROP på seminaret om recovery-orienterte praksiser ved Høgskolen i Buskerud.

Skrevet av: Thomas Øverbø

ENGASJERT: - Da retningslinjene for ROP-lidelser som i 2011 var det ikke uten grunn. Det var et gap mellom sentrale anbefalinger og bruk, sa Dr.philos. Anne Landheim. (FOTO: Birgitte Finne Høifødt)

Nasjonal Kompetansetjeneste ROP skal sikre nasjonal kompetanseutvikling og kompetansespredning innenfor fagområdet rusmisbruk og psykisk lidelse.

Landheim fortalte at mange behandlere innenfor psykisk helse spør ikke om rus. Likeså innenfor rusbehandling, hvor spørsmål om angst og depresjon ikke kommer opp.

Ingen kokebok
-Retningslinjene er ingen kokebok, men ment som å stryke tjenesteapparatet – for å styrke bruker og pårørende og gi bedre tjenester til brukeren, sa hun.

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse og Mental Helse var medarrangører for denne dagen.

Se hele foredraget her.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Angrer på at hun har delt sin historie fra scenen
    Hun trodde det var forventet av en erfaringskonsulent å skulle dele sin historie i ulike faglige forsamlinger. Men nå vil Anne Eriksen Hammer ha mer fokus på konsekvensene åpenheten på en scene kan få....
  • Hvor kommer håpet og håpløsheten fra?
    Hva er håp, og er det noe som kommer innenfra eller utenfra? Dét var spørsmål som fikk fram mange ulike perspektiver rundt bordene på Sterkere Sammen-konferansen....
  • Solveig er kåret til årets erfaringskonsulent
    Erfaringskonsulent ved Kronstad DPS, Solveig Bartun Rob, mottok prisen som årets erfaringskonsulent 2019 under konferansen Sterkere Sammen....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv