Det viktigste er å få frem brukererfaringene

Marthe Løkken ble i høst ansatt i en nyopprettet stilling som prosjektmedarbeider i brukermedvirkning i Lillehammer kommune. Der opplever hun å få brukt sykdomserfaringen til noe nyttig.

Skrevet av: Birgitte Finne Høifødt

Brukermedvirkning er stikkordet for Marthe Løkkens jobb tilknyttet tjenesteområde for psykisk helsearbeid og rusomsorg. Der har de til enhver tid 200 brukere.

Hun jobber i en halv stilling tilknyttet tjenesteområde for psykisk helsearbeid og rusomsorg.

-Jeg er først og fremst ansatt som pedagog, men erfaringen som pasient i psykisk helsevern gir meg en unik kompetanse som jeg drar nytte av i de ulike områdene jeg jobber, sier hun.

Løkken er også fungerende daglig leder av Bipolarforeningen i Norge.

Utvikle tjenestene

På samlingen for erfaringskonsulenter våren 2015 fortalte hun om utfordringene og erfaringene i jobben.

For Marthe Løkken er brukermedvirkning helt sentralt:

-Det viktigste for meg er å få frem brukererfaringene innen tjenesteområdet, slik at vi kan utvikle gode psykiske helsetjenester:

Se video:

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...
  • Vet du nok om valgrettighetene?
    Er du som pårørende eller helsepersonell usikker på rettigheter i forbindelse med valg? Eller opplever du at omgivelsene dine ikke tar valgrettighetene dine på alvor? ...
  • Forskeren forklarer: Når hjelpen fra Nav «virker»
    Forskere tilknyttet OsloMet har undersøkt hvilke gode opplevelser brukere hadde med NAV og hvorfor det opplevdes bra. – Svarene kan gi kunnskap om hva hjelpeapparatet gjør i de tilfeller brukerne synes at hjelpen «virker», sier førsteamanuensis Sidsel Natland....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv