Erfaringer på godt og vondt

– Noen erfaringer kunne vi absolutt vært foruten. Andre ville vi ikke klart oss uten. Et tverrsnitt av dette har vi forsøkt å samle i vårt nye magasin ”Erfaringer”, forteller spesialrådgiver kommunikasjon, Astrid Borchgrevink Lund.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

VERDT Å ERFARE: - Vårt nye magasin ”Erfaringer” handler om det vi opplever og kjenner på i livene våre – på godt og vondt, sier Astrid Borchgrevink Lund, spesialrådgiver kommunikasjon i Erfaringskompetanse.no. (FOTO: VANJA VALJORD CHRISTENSEN)

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse lanserer nå et nytt magasin. Fordelt på 48 sider finner du et lite knippe av det kompetansesenteret jobbet med i 2011. Magasinet inneholder nyhetssaker og kronikker, historier delt i Kunnskapsbasen, blogger og informasjon om både paneldebatter og publikasjoner. Vi møter brukere og fagfolk side om side.

Åpenhet – skammens verste fiende
– Vi er veldig fornøyd med å kunne lansere nok et magasin. Det forrige, ”Vendepunkt … og livet etterpå”, ble lansert i fjor vinter, og det er moro å kunne dele enda flere historier og informasjon om psykisk helse med bladet ”Erfaringer”, sier Borchgrevink Lund som siterer Kathrine Aspaas fra intervjuet ”Åpenhet gjør oss frie”: ”Åpenhet er skammen og selvforaktens aller verste fiende. Men åpenhet er samtidig frihet, tillit og sårbarhet.”

Gjør godt å dele
– Med tilbakeblikket på 2011 ønsker vi å rette blikket fremover. Vi ønsker å bygge bro mellom fag og erfaringsbasert kunnskap og har stor tro på at det gjør godt å dele. Derfor håper vi mange finner bladet interessant. Har du lyst til å lese, kan du bestille ”Erfaringer” ved å sende oss en mail, oppfordrer hun.

Snakke med, ikke til hverandre
Daglig leder Hilde Hem har tro på møteplasser, blant annet gjennom dette magasinet.
 - Gjennom dialog og felles møteplasser kan vi utfordre hverandre og bli klokere sammen. Vi kan finne mønster på tvers av enkelthistorier. Vi kan våge å tenke nytt. Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker at dette magasinet skal være en av flere møteplasser for åpenhet – der målet er at vi snakker med hverandre og ikke til hverandre, sier Hilde Hem.

Vil du bestille magasinet ”Erfaringer” – send oss en mail: post@erfaringskompetanse.no. Bladet koster kr. 75,-

Magasinet kan også lastes ned her

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv