Har samlet sitater fra 9.000 pårørende i nytt hefte

Pårørendealliansen har sammenstilt funn og sitater fra mer enn 9.000 pårørende i Pårørendeundersøkelsene 2016 og 2017 i et nytt hefte. Nå oppfordrer de pårørende til å delta i en ny undersøkelse i forbindelse med kommunevalget.

Skrevet av: Tone Larsen Hoel

Heftet inneholder sterke sitater fra pårørendes hverdag. (Foto: Lena Beathe Arneberg)

«Så godt at noen endelig spør meg!!!»,

«Man blir sliten av å være pårørende, det føles som om en alltid skulle gjort mer» 

«Jeg ønsker å gjøre alt jeg kan for mitt barn, men opplever at det ikke er så mange som tenker på hvordan min situasjon er og hvilken avlastning jeg kunne trenge. Både økonomisk og tidsmessig».

Dette er blant sitatene som er samlet i det nye heftet fra Pårørendealliansen.

I slutten av mars arrangerte de et frokostmøte i Oslo, som også ble streamet.

Der la de frem sin nye sammenstilling «Når sant skal sies fra pårørende selv». Heftet inneholder en samling av funn og sitater fra mer enn 9000 pårørende i Pårørendeundersøkelsene 2016 og 2017.

LES OGSÅ: Presenterte funn fra Pårørendeundersøkelsen

Nå fram til politikere

Fra før har Pårørendealliansen presentert tall fra disse undersøkelsene.

Med denne rapporten ønsket de å ytterligere få synliggjort pårørendes hverdagsutfordringer og ønsker, ikke minst til politikere i forkant av valgkamp og kommunevalg høsten 2019.

Av den grunn var også flere politikere invitert til paneldebatt denne morgenen, og diskusjonen gikk rundt hvordan pårørende kan og bør involveres mer og ivaretas bedre i fremtiden, om fordeler og begrensninger ved en egen Nasjonal pårørendestrategi og behovet for et mer pårørendevennlig og fleksibelt arbeidsliv.

Tone Larsen Hoel (Erfaringskompetanse) og Anne-Grethe Terjesen (Pårørendealliansen)

Ny undersøkelse

Pårørendealliansen har nå ute en ny undersøkelse som pårørende anmodes å svare på:

«I 2019 er det kommunevalg! På bakgrunn av det vil vi rett og slett stille spørsmål til pårørende i det ganske land: Hvordan opplever pårørende kommunen de samarbeider med?» heter det i anmodningen på hjemmesiden deres.

LES OGSÅ: Pårørende trenger mer hjelp og fleksibilitet

Trykk her for å delta i undersøkelsen.

For mer informasjon om heftet «Når sant skal sies fra pårørende selv», kan følgende kontaktes:

Anita Vatland ava@parorendealliansen.no 

Anne-Grethe Terjesen agt@parorendealliansen.no.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Slik vil de forebygge overdødelighet ved alvorlig psykisk lidelse
    Dødeligheten blant mennesker med schizofren lidelse er over fire ganger høyere enn for normalbefolkningen. – I stedet for å si «Vi kan ikke redde alle» må vi spørre oss «Hvordan kan vi redde flere?» sier Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse....
  • Vi lanserer nytt videoarkiv
    Vi har nå laget et lett tilgjengelig og søkbart videoarkiv hvor vi har inkludert over 100 filmer fra våre intervjuer, paneldebatter, toppmøter mm. de siste årene. Arkivet er delt inn i kategorier hvor man lett kan finne, se, dele og kommentere innholdet....
  • Forskeren forklarer: Fra rus til et stabilt arbeidsliv
    Ragnhild Fugletveit har i sitt doktorgradsarbeid undersøkt hva som var viktig for at mennesker med rusproblemer kunne bli stabile arbeidstakere. Hun trekker spesielt fram betydningen av å bli «rusfri først»....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv