Her kan du se opptak fra temakvelden «Hva er psykisk lidelse?»

Arnhild Lauveng og Ole Jacob Madsen trakk fullt hus til temakvelden på Litteraturhuset i Oslo. Nå er videoopptak tilgjengelig for alle.

Skrevet av: Lena Beathe Arneberg

Seniorrådgiver Tormod Klovning (i midten) i samtale med Ole Jacob Madsen og Arnhild Lauveng. (Foto: Lena Beathe Arneberg)

Det var en formidabel interesse for arrangementet i Litteraturhuset 15. november, og snaut 10.000 mennesker meldte interesse via Facebook i forkant. På scenen sto professor i psykologi ved UiO, Ole Jacob Madsen, og Arnhild Lauveng, klinisk samfunnspsykolog og forsker ved Erfaringskompetanse.

Spørsmålene som ble stilt denne kvelden var blant annet: Hvordan kan vi forstå og forklare at stadig flere opplever psykiske vansker? Hvilken betydning har sosiale normer og krav på hva vi opplever som «sykt» og «friskt»? Og hva er psykiske lidelser? Lauveng og Madsen ga ikke et entydig klart svar på disse spørsmålene, men delte sine refleksjoner rundt temaet.

Les intervjuet med Lauveng og Madsen i forkant: – Vi bør stille «Hva er»-spørsmål langt oftere

De to populære foredragsholderne holdt hvert sitt innlegg på om lag 30 minutter, før de møtte til samtale på scenen, ledet av seniorrådgiver Tormod Klovning i Erfaringskompetanse. Gikk du glipp av arrangementet, eller vil du høre det igjen? Her kan du se videoopptak.

Først ut er Madsen mens Lauveng sitt innlegg starter på 29:10.

I den siste videoen kan du se samtalen på scenen.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Derfor tok de ut dissens fra forslaget til ny tvangslov
    Jens Petter Gitlesen og Vibeke Erichsen utdyper hvorfor de tok ut dissens fra tvangslovutvalget og hva de håpet å få gjennomslag for da de takket ja til å delta i arbeidet....
  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...
  • Vet du nok om valgrettighetene?
    Er du som pårørende eller helsepersonell usikker på rettigheter i forbindelse med valg? Eller opplever du at omgivelsene dine ikke tar valgrettighetene dine på alvor? ...

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv