Her kan du se opptak fra temakvelden «Hva er psykisk lidelse?»

Arnhild Lauveng og Ole Jacob Madsen trakk fullt hus til temakvelden på Litteraturhuset i Oslo. Nå er videoopptak tilgjengelig for alle.

Skrevet av: Lena Beathe Arneberg

Seniorrådgiver Tormod Klovning (i midten) i samtale med Ole Jacob Madsen og Arnhild Lauveng. (Foto: Lena Beathe Arneberg)

Det var en formidabel interesse for arrangementet i Litteraturhuset 15. november, og snaut 10.000 mennesker meldte interesse via Facebook i forkant. På scenen sto professor i psykologi ved UiO, Ole Jacob Madsen, og Arnhild Lauveng, klinisk samfunnspsykolog og forsker ved Erfaringskompetanse.

Spørsmålene som ble stilt denne kvelden var blant annet: Hvordan kan vi forstå og forklare at stadig flere opplever psykiske vansker? Hvilken betydning har sosiale normer og krav på hva vi opplever som «sykt» og «friskt»? Og hva er psykiske lidelser? Lauveng og Madsen ga ikke et entydig klart svar på disse spørsmålene, men delte sine refleksjoner rundt temaet.

Les intervjuet med Lauveng og Madsen i forkant: – Vi bør stille «Hva er»-spørsmål langt oftere

De to populære foredragsholderne holdt hvert sitt innlegg på om lag 30 minutter, før de møtte til samtale på scenen, ledet av seniorrådgiver Tormod Klovning i Erfaringskompetanse. Gikk du glipp av arrangementet, eller vil du høre det igjen? Her kan du se videoopptak.

Først ut er Madsen mens Lauveng sitt innlegg starter på 29:10.

I den siste videoen kan du se samtalen på scenen.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Slik vil de forebygge overdødelighet ved alvorlig psykisk lidelse
    Dødeligheten blant mennesker med schizofren lidelse er over fire ganger høyere enn for normalbefolkningen. – I stedet for å si «Vi kan ikke redde alle» må vi spørre oss «Hvordan kan vi redde flere?» sier Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse....
  • Vi lanserer nytt videoarkiv
    Vi har nå laget et lett tilgjengelig og søkbart videoarkiv hvor vi har inkludert over 100 filmer fra våre intervjuer, paneldebatter, toppmøter mm. de siste årene. Arkivet er delt inn i kategorier hvor man lett kan finne, se, dele og kommentere innholdet....
  • Forskeren forklarer: Fra rus til et stabilt arbeidsliv
    Ragnhild Fugletveit har i sitt doktorgradsarbeid undersøkt hva som var viktig for at mennesker med rusproblemer kunne bli stabile arbeidstakere. Hun trekker spesielt fram betydningen av å bli «rusfri først»....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv