Høie inspireres av erfaringskonsulenter

Helseministeren holdt forrige uke sin årlige sykehustale, der han ga føringer for sykehusdriften det kommende året. Erfaringskonsulent Astrid Weber er sitert i talen.

Skrevet av: Thomas Øverbø

- Vi ønsker økt brukermedvirkning og det gir resultater, konstaterer helseminister Bent Høie.

I talen sier Høie blant annet:

Som erfaringskonsulent Astrid Weber (UNN) sier:

«Jeg ser for meg ei bru. Noen ganger står jeg med en fot på hver kant. Det er uhorvelig frustrerende i lengden, ikke minst når tålmodighetsmuskelen begynner å få alvorlig slitasje.For framtida ønsker jeg meg et sterkt fundament som inviterer alle til å ta steget opp på brua –  og møtes i forståelse: I terapeutisk arbeid, i fag og i beslutninger fra styrende part.»

Hun sier det bra, og jeg er helt enig med henne! Derfor er psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert behandling et hovedmål også i 2017. Den gylne regel ligger fast: Det skal være høyere vekst innen psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling enn for somatikk på regionnivå. Regionene er i rute for tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Det er bra! Men for psykisk helse er jeg ikke fornøyd. Jeg kommer til å gjenta og forsterke budskapet – helt til regelen er innfridd.

 

Sykehustalen kan leses i sin helhet her:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/sykehustalen-2017/id2526538/

 

Vi har laget flere saker den siste tiden som omhandler erfaringskonsulenter:

Trenger erfaringskonsulenter egen utdannelse?

Resultatet av erfaringskonsulentundersøkelsen

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv