Hva vet vi om brukermedvirkning i forskning?

«Å forske med eller forske på» heter konferansen som 21-22 oktober 2014 setter søkelyset på brukerperspektivet og brukerinvolveringen i forskning.

Skrevet av: Birgitte Finne Høifødt

REELLE VALG: Vi ser fram til et konstruktivt samarbeid med brukerorganisasjonene og aktuelle fagmiljøer for å fylle disse enhetene med allsidig tilbud, sier Eva Svendsen.

– I forkant at konferansen skaffer vi oss nå en oversikt over hva som finnes av pågående prosjekter hvor brukere er helt eller delvis engasjert som medforskere, sier Eva Svendsen, seniorrådgiver ved Nasjonal senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.

Arrangører for konferansen i Trondheim er, foruten Erfaringskompetanse, Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA), samt høgskolen i Buskerud og Vestfold og Høgskolen Stord/Haugesund.

– Er du i gang med et prosjekt som medforsker eller forsker, hører vi gjerne ifra deg. Ta kontakt med Erfaringskompetanse, sier Svendsen.

Napha definerer brukermedvirkning i forskning ut fra flere begrunnelser:
«Det kan være et virkemiddel for å styrke brukerstemmen på psykisk helsefeltet. Det kan gi opphav til mer presise og relevante problemstillinger. Det kan resultere i mindre fremmedgjørende datainnsamlingsprosesser for informantene. Det kan gi mer meningsfylte forskningsprosesser for forskerne, og det kan føre til bedre kvalitet i forskningsresultatene for alle.»

Se programmet HER og du kan melde deg på HER.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

 • Det er litt som et eget språk

  kr 100,00
  Kjøp
 • Samarbeid om gode løsninger

  kr 100,00
  Kjøp
 • Journal og epikrise. Hva har du skrevet om meg?

  kr 75,00
  Kjøp
 • Taushetsplikt. Hvem skal vite?

  kr 50,00
  Kjøp

SISTE SAKER

 • Forskeren forklarer: Fra tvang til dialog på sikkerhetsavdelingen
  Pasienten hadde vært i behandling gjennom flere år på sikkerhetsavdeling. Nå har forskere undersøkt effekten av at personalet la om til mer samarbeid og dialog med pasienten....
 • Dette er temaene vi vil løfte frem i 2019
  I 2019 vil Erfaringskompetanse ha særlig fokus på mennesker med alvorlige og langvarige psykiske lidelser. Leder Hilde Hem forteller om planlagte prosjekter for året, og hvordan senteret plasserer seg i det offentlige ordskiftet om psykisk helsevern....
 • Hva var viktig for at jeg kunne bli rusfri?
  Hvilke verktøy har vært, og er, viktige for de som har funnet veien ut av avhengigheten? Prosjektet «Et bedre liv» besøker pasienter i rusbehandling landet rundt for å dele sine bedringshistorier....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv