Hvor stor er din egenverdi?

Har du tenkt over det? Hvor mye er du verdt? Sammenligner du deg med andre og tenker at du er enten mer eller mindre verdt enn dem? Sammenlignet med familien, naboen, venner, bekjente eller hun som sitter og tigger på gata – hvor mye er du verdt? ”Alle er like mye verdt” – er et kjent uttrykk, men tenker du virkelig slik? Lever du slik?

Skrevet av: Thomas Øverbø

LINDA PERSEN: Lucky Linda er 39 år, frilanser, finnmarking, samboer, har 3 barn og er en livsnyter med nomadeblod. Før hun ble frilanser jobbet Linda som prosjektleder i Lebesby og Gamvik kommune med prosjektet Ungdomssatsing Nordkyn, et prosjekt om ungdom, omdømme og bolyst. (FOTO: PRIVAT)

Bloggpost

Egenverdi er en følelse av din egen verdi som person. En god selvfølelse er å ha et godt inntrykk av deg selv, mens selvtilliten ofte knyttes til troen om det du kan prestere. Hva skjer når du går på en smell, får en nedtur, livet er tøft, dårlige dager, vanskelige tider – hvordan er det med egenverdien da?

Jeg har den siste tiden opplevd å ha det psykisk vanskelig, og vet du – noe av det som har fått meg på beina igjen nå var fokus og påminnelse om min egenverdi. Jeg leste et sted at den er konstant, og da tenkte jeg – forstår vi det? At vi er like mye verdt uansett hva som skjer oss? Jeg tror ikke det. Jeg tror ikke jeg er unik som blir påvirket av hendelser.

Det å kjenne på følelsen av og ikke være noe særlig verdt, tenke at jeg betyr ingenting, jeg kan like godt bare legge meg ned, hva er vitsen? Å gjøre seg selv og sin egenverdi så liten at du knapt kan føle den, har du gjort det noen gang? Du er ikke alene hvert fall, derfor ville jeg dele disse tanker med deg – en vennlig påminnelse om at DU HAR VERDI!

Neste gang livet byr på utfordringer, ta gjerne frem tanken om at din selvfølelse og egenverdi ikke handler om det du gjør, hvor flink du er, hvordan du klatrer i verden eller hva som skjer deg. Uavhengig av alt dette så har du en verdi som slettes ikke er noe mindre enn noen annens verdi.

Denne tanken om at jeg er verdifull uansett hva som skjer, det har hjulpet meg på beina, og kanskje kan det hjelpe deg en gang du trenger hjelp. Husk – vi er bare en tanke fra sorg til glede, vi er bare en tanke fra å føle oss verdiløs til verdifull. Se på egenverdien din som noe du alltid har med deg, helt uavhengig av hva som skjer. Se for deg at du lever fra innsiden og ut, og ikke fra utsiden og inn. Der på innsiden er din egenverdi.

Med junihilsen fra
Lucky Linda Persen

http://www.luckylinda.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...
  • Vet du nok om valgrettighetene?
    Er du som pårørende eller helsepersonell usikker på rettigheter i forbindelse med valg? Eller opplever du at omgivelsene dine ikke tar valgrettighetene dine på alvor? ...
  • Forskeren forklarer: Når hjelpen fra Nav «virker»
    Forskere tilknyttet OsloMet har undersøkt hvilke gode opplevelser brukere hadde med NAV og hvorfor det opplevdes bra. – Svarene kan gi kunnskap om hva hjelpeapparatet gjør i de tilfeller brukerne synes at hjelpen «virker», sier førsteamanuensis Sidsel Natland....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv