Mer rettssikkerhet – mindre diskriminering

Nærmere 400 deltakere håper arrangørene å samle til årets Amaliedager. – Vi har store forventninger til vår brukerstyrte fagkonferanse, sier Aage Reitan i Aurora.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

OFFISIELL ÅPNING: Likestillings- og diskrimineringsombudet Sunniva Ørstavik åpner konferansen. (Foto: Thomas Øverbø)

Amaliedagene ble første gang arrangert i 1999 og i år er det de fem organisasjonene Aurora, WSO Oslo og Akershus, Mental Helse Oslo, LFO – Akershus og Oslo og Hvite Ørn, som står bak. Konferansen pågår 19. – 23. august med mange poster på programmet.
-Nettopp fordi årets tema er mer rettssikkerhet og mindre diskriminering er det naturlig at likestillings- og diskrimineringsombudet Sunniva Ørstavik står for den offisielle åpningen. Temaet oppleves forskjellig fra bruker til bruker, men det er viktig å sette dette på dagsorden, sier Reitan til Erfaringskompetanse.no

Stormen og stillheten
I løpet av konferansen blir det tatt opp temaer som unaturlige dødsfall og hva som kunne vært gjort annerledes, om det å komme seg videre i livet, kultur og psykisk helse. Om å være syk og om god og dårlig hjelp, Min kropp, mitt fengsel – om tanker og handlinger rundt vektreduksjon og fritt helsevalg er også satt opp på agendaen. Forfatter Miriam Negaard blir bokbadet om romanen «Stormen og stillheten» – om brorens møte med psykiatrien.

Skammens grav
Amaliedagene blir avsluttet med en minnemarkering på Skammens grav ved Ris kirke 23. august. Konferansens formål er å sette et kritisk søkelys på dagens praksis av psykisk helsearbeid og å løfte frem alternative veier til bedre psykisk helse. Konferansen er oppkalt etter forfatter Amalie Skram(1846-1905) som skrev en rekke romaner, blant annet to om innleggelser ved sinnssykehus.
Konferansen er støttet Oslo kommune og LPP Oslo.

Programmet kan du lese her
http://www.amaliedagene.no/program-2015.html

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv