Møter Kunnskapsdepartementet

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse møter i dag statssekretær Elisabeth Dahle i Kunnskapsdepartementet.  Kompetansesenteret ønsker å løfte frem betydningen av å støtte en kunnskapsutvikling og forskning som tar utgangspunkt i hva brukere og pårørende opplever som relevante problemstillinger.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

KUNNSKAPSLØFT: Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker å sette betydningen av bruker- og pårørendeperspektivet i kunnskapsutvikling og forskning på dagsorden. Hilde Hem, daglig leder og Eva Svendsen, seniorrådgiver løfter nå dette frem i et møte med Kunnskapsdepartementet.

– Dersom vi mener alvor med at individ- og brukerperspektiv skal legges til grunn for å utvikle tjenestene, er det nødvendig å støtte kunnskapsutvikling og forskning som tar utgangspunkt i hva brukere og pårørende opplever som relevante problemstillinger.

Dette var budskapet Hilde Hem, daglig leder og Eva Svendsen, seniorrådgiver ved Erfaringskompetanse.no fremla i møtet med Kunnskapsdepartementet.

– Kompetansesenterets oppdrag er å bidra til utvikling av metoder og arbeidsformer som anerkjenner erfaringens plass i kunnskapsutvikling. Vi tror kunnskapsbasert praksis får økt verdi når vi tar brukere og pårørendes erfaringer på alvor, og løfter disse frem i samfunnsdebatt og tjenesteutvikling, sier Hem.

Skjev fordeling av forskningsmidler
 Det er derfor avgjørende i hvilken grad bruker- og pårørendeperspektivet blir tatt hensyn til både når forskningsfokuset avgjøres og materialet analyseres.

– Slik forskningsmidler blir fordelt i dag, er det utilstrekkelig i forhold til hva brukerne av tjenestene opplever som relevante problemstillinger, poengterer Eva Svendsen.

De ønsker å styrke kompetansesenteret sine muligheter for å være en utviklingsaktør og brobygger mellom erfaring og fag.

– Det vil gi økte muligheter for at brukerperspektivet blir en reell del av kunnskaps- og tjenesteutviklingen i Norge i tiden fremover, mener daglig leder Hilde Hem. 

– Vi fått et meningsfullt og viktig samfunnsoppdrag, og vi kan representere en kvalitetssikrende faktor og bidra til at bruker- og pårørendeperspektivet blir sterkere representert i kunnskapsutvikling innenfor psykisk helsefeltet, avslutter Hem.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv