Ny undersøkelse om erfaringskonsulenter

Vi ønsker å samle kunnskap om erfaringskonsulentenes arbeidssituasjon. Dette er fjerde året erfaringskonsulentundersøkelsen gjennomføres.

Skrevet av: Eva Svendsen

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse gjennomfører undersøkelse, via spørreskjema, om arbeidssituasjonen til erfaringskonsulenter og medarbeidere med brukererfaring i offentlige stillinger.

I år samarbeider vi med den nyetablerte organisasjonen for erfaringskonsulenter; Erfaringssentrum om gjennomføringen av undersøkelsen.

Dette er en relativt ny yrkesgruppe som fyller forskjellige roller innen psykisk helse- og rustjenestene. Gjennom stimuleringsmidler har myndighetene de senere årene satset på ansettelse av mennesker med brukererfaring i ulike stillinger både i kommuner og spesialisthelsetjenester. Mange av disse er ansatt i tidsavgrensede prosjekter og i mindre stillingsprosenter.

Med disse undersøkelsene ønsker vi å samle kunnskap om erfaringskonsulentenes arbeidssituasjon og følge utviklingen over tid.  Kunnskapen kan gi grunnlag for hva Erfaringssentrum skal arbeide for i tiden framover. Og det vil kunne gi nyttig informasjon til myndighetene om hvordan de best mulig kan ivareta denne nye yrkesgruppen.

Om du er en som arbeider som erfaringskonsulent eller medarbeider med brukererfaring i offentlig tjeneste, er du velkommen til å delta i undersøkelsen her.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

 • Det er litt som et eget språk

  kr 100,00
  Kjøp
 • Samarbeid om gode løsninger

  kr 100,00
  Kjøp
 • Journal og epikrise. Hva har du skrevet om meg?

  kr 75,00
  Kjøp
 • Taushetsplikt. Hvem skal vite?

  kr 50,00
  Kjøp

SISTE SAKER

 • Paradoksene ved å få hjelp av ACT-team
  Ann-Mari Lofthus har i sitt doktorgradsprosjekt undersøkt brukeres erfaringer med ACT-team. Hun fant tilfredshet - men også noen paradokser....
 • Astrid Weber vant pris: – Overveldende
  Erfaringskonsulent Astrid Weber vant Akuttpsykiatriprisen 2019. – Fint å bli minnet på at arbeidet legges merke til, sa hun fra scenen....
 • Dystre funn om skjermingspraksis ved 12 sykehus
  Sivilombudsmannen har undersøkt skjermingspraksisen ved 12 sykehus og er bekymret over funnene. Helsedirektoratet oppfordrer kontrollkommisjonene til å ha økt fokus på skjermingsforhold ved besøk og gjennomgang av institusjoner....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv