Nye tall fra langvarig brukerundersøkelse i Helse Nord-Trøndelag

En langvarig spørreundersøkelse blant brukere av psykisk helsevern og rus har gått de siste 2.5 årene ved Helse Nord-Trøndelag. Enten pasienten har vært til poliklinisk behandling eller hatt et opphold ved en institusjon, så har alle brukere hatt muligheten til å gi tilbakemelding om oppholdet.

Skrevet av: Eskil Skjeldal

I Helse Nord-Trøndelag har ønsket om å forbedre behandlingstilbudet innen psykisk helsevern og rus fått svar på tiltale.

Svarene blir brukt som informasjon om kvaliteten på tjenestene, sett med brukernes øyne, og innspillene blir brukt for å forbedre kvaliteten.

1550 brukere (2 av 10 av de som har vært inne til behandling i denne perioden) har svart på de 16 spørsmålene, som sentreres rundt møtet med klinikken og behandlerne. 90 % mente at behandler snakket til pasientene på en forståelig måte. 72.7 % mente at behandlingen var tilpasset deres situasjon. 94.6 % mener at de har blitt møtt med høflighet og respekt. 71.1 % opplever at de var involvert i behandlingen. 38.8 % måtte vente mindre enn 2 uker på behandlingen og 24.2% måtte vente mindre enn 6 uker.

Resultatene fra brukerundersøkelsen kan leses her:

https://hnt.no/Documents/Psykiatrisk%20klinikk/Brukerunders%c3%b8kelse%20Psykisk%20helsevern%20og%20rus%202015-2017.pdf

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv