Nytt magasin om samarbeid med pårørende

Denne uken sender vi ut magasinet Veien videre, som informerer om og oppsummerer toppmøtet i mai, der tjenestenes samarbeid med pårørende var tema. Magasinet blir sendt ut til en rekke mottakere og det er nedlastbart via våre nettsider. Senteret håper at dette heftet vil bidra til økt samarbeid med, og ivaretakelse av, de pårørende.

Skrevet av: Eskil Skjeldal

-Vi håper flere vil bestille magasinet sier prosjektleder for toppmøte Tone Larsen Hoel og redaktør Eskil Skjeldal. (Foto: Thomas Øverbø)

-Hvorfor et magasin?

-Som senter så er vi satt til å samle og å formidle kunnskap, forteller Tone Larsen Hoel som var prosjektansvarlig for toppmøtet. -Selv om toppmøtet er ferdig, så skal tematikken leve videre. På toppmøtet settes interessante diskusjoner i gang, som vi ønsker å følge i dette magasinet. Å lage et magasin har tidligere vist seg svært nyttig. Her kan man raskt få et innblikk i diskusjoner og viktige problemstillinger knyttet til et tema. I tillegg ønsker vi å spre den kunnskapen som ble delt på toppmøtet, til alle de som ikke var der. Derfor lager vi et magasin, slik at alle kan få et lettlest innblikk i essensen fra denne dagen.

-Hva finner leserne i dette magasinet?

-Det er intervjuer av bidragsyterne på toppmøte, en kronikk, tekster om og av pårørende og ett skjønnlitterært bidrag fra Olaug Nilssen, som nylig kom med en ny bok der hun skriver om sine erfaringer som pårørende. I tillegg får du alle anbefalingene fra toppmøtet, som er systematisert og allerede videreformidlet til helsemyndighetene. Disse anbefalingene baserer seg på gruppesamtalene fra bordene. Anbefalingene kommer derfor fra et samlet toppmøte, og ikke fra vårt senter alene.

-Hvorfor er innholdet i dette magasinet aktuelt nå?

-Vi har fortsatt en vei å gå før tjenestene er tilstrekkelig familie- og nettverksorienterte. Vi er ikke framme før anbefalingene fra pårørendeveilederen er blitt praksis. I dette magasinet kan leseren få kunnskap og råd om hvordan vi sammen skal arbeide videre for å nå dette målet.

-Hvordan kan man få tak i dette heftet?

-Heftet kan lastes ned gratis fra fanen Publikasjoner på vår hjemmeside. Du får også heftet tilsendt gratis ved bestilling til bibliotek@erfaringskompetanse.no. Vi sender også ut nesten 300 eksemplarer til utvalgte samarbeidspartnere, så vi regner med at dette magasinet blir lest av mange.

Les mer om toppmøtet:

https://www.erfaringskompetanse.no/nyheter/anbefalinger-toppmote-2017-overlevert/

https://www.erfaringskompetanse.no/prosjekter/toppmoter/

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

 • Det er litt som et eget språk

  kr 100,00
  Kjøp
 • Samarbeid om gode løsninger

  kr 100,00
  Kjøp
 • Journal og epikrise. Hva har du skrevet om meg?

  kr 75,00
  Kjøp
 • Taushetsplikt. Hvem skal vite?

  kr 50,00
  Kjøp

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv