Må erkjenne behovet for hjelp

-Vi er ulykkelige fordi vi ikke er fullkomne lykkelige, sier Adrian Lorentsson som er opptatt av åpenhet, egenverdi og hva slags verdier samfunnet er opptatt av.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

Lederen i Mental Helse Ungdom deltok nylig på ROP-dagene i Oslo. Der snakket han om hjelpen som finnes utenfor behandlingsapparatet. Hvis man ikke er klar over at man ikke trenger hjelp og ikke klarer å identifisere at man har et problem, er det vanskelig å skape endring. Men har man kommet dit at man erkjenner behovet for hjelp, er åpenhet en viktig faktor for å komme videre, mener han.

Ensomhet og alkohol
-Det vil alltid være noen som har det verre enn deg. Men du trenger ikke nøle med å komme frem med din erfaringskompetanse av den grunn, understreket Lorentsson som fortalte om ensomhet, alkohol og angst – og brorens dødsfall.

En bit av selvfølelsen
– Jeg ble mobbet på skolen. Det har satt spor. Hver lille kommentar stjeler en bit av selvfølelsen. For det handler mye om egenverdi. Et menneske som ikke har noe å leve for vil heller ikke gjøre så veldig mye for å leve, sa Lorentsson.
Hør hele foredraget hans(Video: Tore Willy Lie, ROP:

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Angrer på at hun har delt sin historie fra scenen
    Hun trodde det var forventet av en erfaringskonsulent å skulle dele sin historie i ulike faglige forsamlinger. Men nå vil Anne Eriksen Hammer ha mer fokus på konsekvensene åpenheten på en scene kan få....
  • Hvor kommer håpet og håpløsheten fra?
    Hva er håp, og er det noe som kommer innenfra eller utenfra? Dét var spørsmål som fikk fram mange ulike perspektiver rundt bordene på Sterkere Sammen-konferansen....
  • Solveig er kåret til årets erfaringskonsulent
    Erfaringskonsulent ved Kronstad DPS, Solveig Bartun Rob, mottok prisen som årets erfaringskonsulent 2019 under konferansen Sterkere Sammen....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv