Tar tempen på hjelpeapparatet

-Det å samle bruker- og pårørendeerfaringer er viktig. Det er de som har opplevelsene og tar temperaturen på hvordan hjelpeapparatet fungerer, sier Mental Helses nye generalsekretær Linda Berg Heggelund.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

ENKLERE HVERDAG: - Jeg vil gjøre en innsats for at hverdagen blir enklere for psykisk syke, sier Linda Berg Heggelund, generalsekretær i Mental Helse. (Foto: Thomas Øverbø)

På sitt besøk hos Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse på Frogner i Skien, handlet samtalen mye om innsamling av historier og hvordan Mental Helse og Erfaringsompetanse.no kan samarbeide ytterligere.

Stå sterkere
-Vi har en del like satsingsområder og sammen vil vi nok stå enda sterkere i forhold til brukermedvirkning. I min nye jobb vil jeg gjøre en innsats for at hverdagen blir enklere for psykisk syke. Det er for mange profesjonskamper og tuetenkning. Mye er ennå ugjort.

Godt kjent
-Hvor er Mental Helse om fem år?
-Da er vi en organisasjon som er godt kjent og som blir brukt av det profesjonelle apparatet. Vi har mange spennende oppgaver foran oss, sier Linda Berg Heggelund.

Vil du dele din historie? Send oss en mail: post@erfaringskompetanse.no eller les mer her.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Derfor tok de ut dissens fra forslaget til ny tvangslov
    Jens Petter Gitlesen og Vibeke Erichsen utdyper hvorfor de tok ut dissens fra tvangslovutvalget og hva de håpet å få gjennomslag for da de takket ja til å delta i arbeidet....
  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...
  • Vet du nok om valgrettighetene?
    Er du som pårørende eller helsepersonell usikker på rettigheter i forbindelse med valg? Eller opplever du at omgivelsene dine ikke tar valgrettighetene dine på alvor? ...

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv