Toppmøte 2018: Steffen Handal

-De første som møter barn som pårørende, er lærere i barnehage og skole. For å skape en best mulig hverdag for disse barn og unge, må vi samarbeide på tvers av instanser, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.

Skrevet av: Eskil Skjeldal

-Du er leder i Utdanningsforbundet. Hvorfor har du sagt ja til å bidra på årets toppmøte?

-De første som ofte møter barn som pårørende, er lærere i barnehage og skole. Barn kommer til barnehagen og skolen som hele mennesker, med ulik bakgrunn, erfaringer og behov, og lærere har ansvar for å se hvert enkelt barn. For å skape en best mulig hverdag for disse barna, er vi nødt til å samarbeide på tvers av instanser.

-Men du deltar på konferanser, dialogmøter, fagmøter hele tiden. Hva er verdien for deg av å samle mennesker rundt ett tema på en slik dag?

-Barn som pårørende er et tema som møter alle som jobber med barn. Likevel er det kanskje ikke dette som er høyest på agendaen. Her får vi en anledning til å lære og dele.

-Hva skal du bidra med denne dagen, og hvordan tenker du dette kan bidra til bedre tjenester?

-Vi skal bidra med lærernes og ledernes refleksjoner over vårt ansvar, og trekke fram barnehagen og skolens viktige oppgave for alle barn, også i arbeidet med barn som pårørende. Så skal vi lære om andres oppgaver og ansvar. Jeg håper at terskelen kan bli lavere for å ta kontakt med hverandre.

-Hva er slik du ser det det aller viktigste som må skje i den nærmeste fremtid for barn som pårørende?

-Det syns jeg det er vanskelig å svare på. Kanskje er det derfor det er så viktig å delta på dette toppmøtet. Men jeg tror det er veldig viktig at vi sikrer at alle barn og unge som trenger det har noen rundt seg som ser hele bildet, som ikke deler barna opp i små ruter.

-Hvilke forventninger har du til hva denne dagen skal resultere i, helt konkret for disse barna?

-Jeg syns også det er vanskelig å være helt konkret om hvordan denne dagen skal påvirke barna. Men jeg håper at vi alle sammen kan være mer konkrete etter dette møtet – og at noen barn vil merke det og få en bedre hverdag. 

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

 • Det er litt som et eget språk

  kr 100,00
  Kjøp
 • Samarbeid om gode løsninger

  kr 100,00
  Kjøp
 • Journal og epikrise. Hva har du skrevet om meg?

  kr 75,00
  Kjøp
 • Taushetsplikt. Hvem skal vite?

  kr 50,00
  Kjøp

SISTE SAKER

 • Paradoksene ved å få hjelp av ACT-team
  Ann-Mari Lofthus har i sitt doktorgradsprosjekt undersøkt brukeres erfaringer med ACT-team. Hun fant tilfredshet - men også noen paradokser....
 • Astrid Weber vant pris: – Overveldende
  Erfaringskonsulent Astrid Weber vant Akuttpsykiatriprisen 2019. – Fint å bli minnet på at arbeidet legges merke til, sa hun fra scenen....
 • Dystre funn om skjermingspraksis ved 12 sykehus
  Sivilombudsmannen har undersøkt skjermingspraksisen ved 12 sykehus og er bekymret over funnene. Helsedirektoratet oppfordrer kontrollkommisjonene til å ha økt fokus på skjermingsforhold ved besøk og gjennomgang av institusjoner....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv