Tydeligere krav til brukermedvirkning

Helseminister Bent Høie konstaterer at brukermedvirkning er mest utbredt innen psykisk helse med en andel på hele 35 prosent.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

- Vi ønsker økt brukermedvirkning og det gir resultater, konstaterer helseminister Bent Høie.

Rapporten “Forskning og innovasjon til pasientens beste – Nasjonal rapport fra spesialisthelsetjenesten 2015” er helseforskningens “Norge rundt”. Den inneholder historier og møter med mennesker i hele landet.

Økt kunnskap
De regionale helseforetakene presenterer i rapporten forsknings- og innovasjonsprosjekter som alle er til pasientens beste. Prosjektene omfatter blant annet forebygging av hjertesykdom ved revmatiske sykdommer, utvikling av en vaksine som kanskje kan redde livet til mange nyfødte, ny teknologi for å finne lungesvulster og forskning som har avslørt et fedme-gen.
– Gjennom forskningen flyttes grensene for hva som er mulig i pasientbehandlingen. Fremtidens pasientbehandling utvikles kontinuerlig gjennom økt kunnskapsbygging, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie til Regjeringen.no.

 

Tydelig stemme
Forskningen bidrar til utvikling av ny medisinsk kunnskap og teknologi av både nasjonal og internasjonal betydning.
– Regjeringen ønsker å løfte helse og omsorg som et næringspolitisk satsningsområde. Det er derfor flott å se at antall kommersialiseringsprosjekter øker i omfang, sier Høie. 20 prosent av forskningsmidlene i spesialisthelsetjenesten går til prosjekter hvor brukerne er med som rådgivere eller samarbeidspartnere, eller hvor brukerne deltar i organer som tilrettelegger for forskning. Brukermedvirkning er mest utbredt innen psykisk helse med en andel på hele 35 prosent. Det som er viktigst for pasientene, skal ha størst oppmerksomhet i vår politikk. Jeg er veldig glad for å se at pasienten nå trekkes inn og gis en tydelig stemme i mange ulike typer forskningsaktivitet, sier Høie.

Les rapporten “Forskning og innovasjon til pasientens beste – Nasjonal rapport fra spesialisthelsetjenesten 2015” 

 

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Har samlet sitater fra 9.000 pårørende i nytt hefte
    Pårørendealliansen har sammenstilt funn og sitater fra mer enn 9.000 pårørende i Pårørendeundersøkelsene 2016 og 2017 i et nytt hefte. Nå oppfordrer de pårørende til å delta i en ny undersøkelse i forbindelse med kommunevalget....
  • Her finnes en database med 2.000 pasienterfaringer
    Om lag 2.000 erstatningskrav fra pasienter innen psykisk helsvern er samlet og systematisert i en database hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Fagsjef Ida R.K. Bukholm ber fagfolk ta i bruk materialet for å lære av pasienthistoriene. ...
  • Se opptakene fra Toppmøte 2019 her
    Her kan du se opptakene fra Toppmøte 2019 som gikk den 3. April....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv