Tydeligere krav til brukermedvirkning

Helseminister Bent Høie konstaterer at brukermedvirkning er mest utbredt innen psykisk helse med en andel på hele 35 prosent.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

- Vi ønsker økt brukermedvirkning og det gir resultater, konstaterer helseminister Bent Høie.

Rapporten “Forskning og innovasjon til pasientens beste – Nasjonal rapport fra spesialisthelsetjenesten 2015” er helseforskningens “Norge rundt”. Den inneholder historier og møter med mennesker i hele landet.

Økt kunnskap
De regionale helseforetakene presenterer i rapporten forsknings- og innovasjonsprosjekter som alle er til pasientens beste. Prosjektene omfatter blant annet forebygging av hjertesykdom ved revmatiske sykdommer, utvikling av en vaksine som kanskje kan redde livet til mange nyfødte, ny teknologi for å finne lungesvulster og forskning som har avslørt et fedme-gen.
– Gjennom forskningen flyttes grensene for hva som er mulig i pasientbehandlingen. Fremtidens pasientbehandling utvikles kontinuerlig gjennom økt kunnskapsbygging, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie til Regjeringen.no.

 

Tydelig stemme
Forskningen bidrar til utvikling av ny medisinsk kunnskap og teknologi av både nasjonal og internasjonal betydning.
– Regjeringen ønsker å løfte helse og omsorg som et næringspolitisk satsningsområde. Det er derfor flott å se at antall kommersialiseringsprosjekter øker i omfang, sier Høie. 20 prosent av forskningsmidlene i spesialisthelsetjenesten går til prosjekter hvor brukerne er med som rådgivere eller samarbeidspartnere, eller hvor brukerne deltar i organer som tilrettelegger for forskning. Brukermedvirkning er mest utbredt innen psykisk helse med en andel på hele 35 prosent. Det som er viktigst for pasientene, skal ha størst oppmerksomhet i vår politikk. Jeg er veldig glad for å se at pasienten nå trekkes inn og gis en tydelig stemme i mange ulike typer forskningsaktivitet, sier Høie.

Les rapporten “Forskning og innovasjon til pasientens beste – Nasjonal rapport fra spesialisthelsetjenesten 2015” 

 

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Derfor tok de ut dissens fra forslaget til ny tvangslov
    Jens Petter Gitlesen og Vibeke Erichsen utdyper hvorfor de tok ut dissens fra tvangslovutvalget og hva de håpet å få gjennomslag for da de takket ja til å delta i arbeidet....
  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...
  • Vet du nok om valgrettighetene?
    Er du som pårørende eller helsepersonell usikker på rettigheter i forbindelse med valg? Eller opplever du at omgivelsene dine ikke tar valgrettighetene dine på alvor? ...

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv