Undersøkelse om erfaringskonsulenter

I disse dager sender senteret ut en spørreundersøkelse, til alle landets erfaringskonsulenter. Der forsøker vi å kartlegge formelle ting rundt de mange ulike stillingene, som blant annet erfaringskonsulentenes utdannelse, stillingsinstruks, lønn, om de er i fast eller midlertidig stilling, tjenestenivå og arbeidsoppgaver.

Skrevet av: Eskil Skjeldal

-Vi håper at så mange som mulig besvarer vår undersøkelse om erfaringskonsulentenes arbeidsforhold, sier Eva Svendsen.

Den samme undersøkelsen ble sendt ut i fjor. Eva Svendsen forteller om forventningene til årets undersøkelse:

-Vi gjør dette for å få kartlagt utviklingen på feltet og for å se om det skjer en forandring i hvor det er flest erfaringskonsulenter ansatt. Vi har hatt en følelse av at dette har dreid, fra at de fleste erfaringskonsulentene er ansatt i spesialisthelsetjenesten til at det nå er flest i kommunene. Det er også svært interessant å se hva slags vilkår de jobber under og hvilke oppgaver de er satt til. I tillegg er det interessant å se om, og i hvilken grad, de ivaretas med tanke på opplæring og veiledning. I vår tidligere store undersøkelse så vi at det var et stort behov hos erfaringskonsulentene for veiledning og opplæring. Dette behovet må de som har arbeidsgiveransvar ta på alvor.

-Hva håper senteret å lese ut av resultatene?

-Vi håper å se at erfaringskonsulentene nå blir godt ivaretatt med grundig opplæring før de går inn i stillingene, i lovverket, i hvordan systemet fungerer og at de får den nødvendige opplæring de må ha for å utføre oppgavene på en faglig forsvarlig måte.

-Hva om du er erfaringskonsulent, men ikke får tilsendt lenka til undersøkelsen?

-Vi har oversikt over mange erfaringskonsulenter, men ikke alle. Så om du er ny og tror at vi ikke har registrert deg, send en epost til eva@erfaringskompetanse.no, så får vi registrert deg og gitt deg lenka.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Østenstad svarer på kritikken mot lovforslaget
    Utvalgsleder Bjørn Henning Østenstad svarer på kritikken om at lovforslaget ikke går langt nok i å begrense bruken av tvang. – Det er umulig at ikke tvangen går ned om en gjennomfører i tråd med lovforslaget, sier han....
  • Derfor tok de ut dissens fra forslaget til ny tvangslov
    Jens Petter Gitlesen og Vibeke Erichsen utdyper hvorfor de tok ut dissens fra tvangslovutvalget og hva de håpet å få gjennomslag for da de takket ja til å delta i arbeidet....
  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv