Undersøkelse om erfaringskonsulenter

I disse dager sender senteret ut en spørreundersøkelse, til alle landets erfaringskonsulenter. Der forsøker vi å kartlegge formelle ting rundt de mange ulike stillingene, som blant annet erfaringskonsulentenes utdannelse, stillingsinstruks, lønn, om de er i fast eller midlertidig stilling, tjenestenivå og arbeidsoppgaver.

Skrevet av: Eskil Skjeldal

-Vi håper at så mange som mulig besvarer vår undersøkelse om erfaringskonsulentenes arbeidsforhold, sier Eva Svendsen.

Den samme undersøkelsen ble sendt ut i fjor. Eva Svendsen forteller om forventningene til årets undersøkelse:

-Vi gjør dette for å få kartlagt utviklingen på feltet og for å se om det skjer en forandring i hvor det er flest erfaringskonsulenter ansatt. Vi har hatt en følelse av at dette har dreid, fra at de fleste erfaringskonsulentene er ansatt i spesialisthelsetjenesten til at det nå er flest i kommunene. Det er også svært interessant å se hva slags vilkår de jobber under og hvilke oppgaver de er satt til. I tillegg er det interessant å se om, og i hvilken grad, de ivaretas med tanke på opplæring og veiledning. I vår tidligere store undersøkelse så vi at det var et stort behov hos erfaringskonsulentene for veiledning og opplæring. Dette behovet må de som har arbeidsgiveransvar ta på alvor.

-Hva håper senteret å lese ut av resultatene?

-Vi håper å se at erfaringskonsulentene nå blir godt ivaretatt med grundig opplæring før de går inn i stillingene, i lovverket, i hvordan systemet fungerer og at de får den nødvendige opplæring de må ha for å utføre oppgavene på en faglig forsvarlig måte.

-Hva om du er erfaringskonsulent, men ikke får tilsendt lenka til undersøkelsen?

-Vi har oversikt over mange erfaringskonsulenter, men ikke alle. Så om du er ny og tror at vi ikke har registrert deg, send en epost til eva@erfaringskompetanse.no, så får vi registrert deg og gitt deg lenka.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Har samlet sitater fra 9.000 pårørende i nytt hefte
    Pårørendealliansen har sammenstilt funn og sitater fra mer enn 9.000 pårørende i Pårørendeundersøkelsene 2016 og 2017 i et nytt hefte. Nå oppfordrer de pårørende til å delta i en ny undersøkelse i forbindelse med kommunevalget....
  • Her finnes en database med 2.000 pasienterfaringer
    Om lag 2.000 erstatningskrav fra pasienter innen psykisk helsvern er samlet og systematisert i en database hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Fagsjef Ida R.K. Bukholm ber fagfolk ta i bruk materialet for å lære av pasienthistoriene. ...
  • Se opptakene fra Toppmøte 2019 her
    Her kan du se opptakene fra Toppmøte 2019 som gikk den 3. April....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv