Vet du nok om valgrettighetene?

Er du som pårørende eller helsepersonell usikker på rettigheter i forbindelse med valg? Eller opplever du at omgivelsene dine ikke tar valgrettighetene dine på alvor?

Skrevet av: Eskil Skjeldal

Heftet er gratis nedlastbart i nettbutikken vår, og kan kjøpes og sendes til deg for 50 kroner.

I samarbeid med Likestillings- og diskrimineringsombudet utga vi i Erfaringskompetanse et eget hefte om valg, valgdeltakelse og rettigheter til stortingsvalget i 2017.

Heftet er igjen aktuelt mot det kommende kommunevalget.

Publikasjonen er formulert med enkelt språk og gir både generell informasjon om politiske valg og eksempler knyttet til mulige valgrelaterte problemstillinger for pasienter, pårørende og ansatte i rus og psykisk helsefeltet.

Heftet koster 50 kroner å få tilsendt, og er gratis nedlastbart i PDF-format

Lesestoffet er særlig aktuelt for mennesker som ønsker å stemme ved valget for første gang, eller som ikke har gjort det på lenge, og som ønsker enkel og konkret informasjon om valg og valgdeltagelse.

– Heftet kan også være aktuelt for pårørende og helsepersonell som er usikre på reglene i valgloven og på hvem som kan stemme, eller de som ønsker hjelp til å sette i gang samtaler om valg og valgdeltagelse, sa seniorrådgiver og forsker Arnhild Lauveng i Erfaringskompetanse da heftet ble utgitt. Hun står bak tekst og illustrasjoner.

Med denne utgivelsen ønsker senteret å bidra til mer fokus på valg og valgdeltagelse i brukerorganisasjoner, kommunale boliger, brukerstyrte sentre og andre lignende tilbud.

Senteret ønsker også å bidra til at helsepersonell skal fokusere mer på sin oppgave om å tilrettelegge for lik deltagelse i demokratiske prosesser – for alle.

– En av senterets kjerneoppgaver er å løfte brukerstemmen og bidra til økt brukermedvirkning. Det å delta ved lokale og nasjonale valg er en viktig måte å medvirke i samfunnet på, og vi ser det derfor som en helt naturlig del av vår oppgave til å bidra til at så mange som mulig av de som ønsker det, bruker stemmeretten sin, sier Arnhild Lauveng.

Besøk nettbutikken vår for å se flere publikasjoner vi har utgitt om rettigheter

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Østenstad svarer på kritikken mot lovforslaget
    Utvalgsleder Bjørn Henning Østenstad svarer på kritikken om at lovforslaget ikke går langt nok i å begrense bruken av tvang. – Det er umulig at ikke tvangen går ned om en gjennomfører i tråd med lovforslaget, sier han....
  • Derfor tok de ut dissens fra forslaget til ny tvangslov
    Jens Petter Gitlesen og Vibeke Erichsen utdyper hvorfor de tok ut dissens fra tvangslovutvalget og hva de håpet å få gjennomslag for da de takket ja til å delta i arbeidet....
  • Kunne tvang hjulpet Siw?
    Om lag 2.500 mennesker i Norge har samme livssituasjon som beskrives i dokumentaren om Siw. Er økt bruk av tvang riktig vei å gå?...

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv