Vi er her for kunnskapens skyld

– Vår primære oppgave er å løfte frem kunnskap fra brukere og pårørende, slik at denne kan føre til utvikling av god, kunnskapsbasert praksis. Vi ønsker at vår nettside i sterkere grad, og med ulike grep, skal vise dette, sier Hilde Hem, daglig leder ved Nasjonalt senter for erfaringskunnskap innen psykisk helse.

Skrevet av: Birgitte Finne Høifødt

-Vi skal fortsette å arbeide i skjæringspunktet mellom fagkunnskap og brukerkunnskap, sier daglig leder Hilde Hem.

I vårt arbeide med å samle og formidle kunnskap fra brukere og pårørende har det skjedd endringer på vår nettside. Vårt oppdrag er det samme, men vi skal gå ytterlige i dybden på utvalgte områder, sier Hem.

Oppsummering av historiene

Senteret har over en treårsperiode via nettsidene våre invitert enkeltmennesker til å dele sin historie med oss. I fortsettelsen vil vi ha en mer tematisk inngang til innsamling av erfaringer. De historiene som allerede er samlet inn, vil fortsatt være tilgjengelige i bibliotekbasen.

– Hva forteller historiene vi har samlet inn fra bruker og pårørende innen psykisk helse? Basen inneholder mye god erfaringsbasert kunnskap som vi nå ønsker å oppsummere.

– Historiene gir oss mulighet til å avdekke kunnskapshull sett i et brukerperspektiv. Dette skal danne grunnlag for videre kunnskapsutvikling.

I tillegg til kunnskap fra brukere og pårørende skal nettsiden også formidle relevante erfaringer og kunnskap fra fag- og forskningsfeltet, slik det også gjøres i dag. Senterets mandat har alltid vært å være en brobygger i møtet mellom erfarings- og fagkompetanse.

Bokessay med Kinderman og Aarre

Sammenstilling av tekster, der bruker – og pårørendeperspektivet har en særlig rolle, er et eksempel på det som vil bli et nytt tilfang til nettsiden.

– Vi jobber med et bokessay hvor forfatterne og Peter Kinderman, psykolog, og Trond F. Aarre, psykiater, har skrevet bøkene A Prescription for Psychiatry og Manifest for psykisk helsevern, der de påpeker nødvendigheten av å tenke helt nytt på psykisk helse-feltet. Mye er forbausende likt, selv om den ene skriver fra en norsk kontekst og den andre fra britisk, sier hun.

10- års jubileum og antologi

I forbindelse med senterets 10-års jubileum i 2016 jobbes det også med en antologi.

– Med antologien ønsker vi å løfte frem den subjektive erfaringens plass innen kunnskapsutviklingen, sier Hilde Hem. –Vi søker å lage en lesverdig bok, med ulike tverrfaglige bidrag i ulike sjangre, men der hovedsaken er å løfte frem brukerne og de pårørendes stemmer. Kun ved å lytte til disse menneskene kan tjenestene bli mer brukervennlige.

 

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Angrer på at hun har delt sin historie fra scenen
    Hun trodde det var forventet av en erfaringskonsulent å skulle dele sin historie i ulike faglige forsamlinger. Men nå vil Anne Eriksen Hammer ha mer fokus på konsekvensene åpenheten på en scene kan få....
  • Hvor kommer håpet og håpløsheten fra?
    Hva er håp, og er det noe som kommer innenfra eller utenfra? Dét var spørsmål som fikk fram mange ulike perspektiver rundt bordene på Sterkere Sammen-konferansen....
  • Solveig er kåret til årets erfaringskonsulent
    Erfaringskonsulent ved Kronstad DPS, Solveig Bartun Rob, mottok prisen som årets erfaringskonsulent 2019 under konferansen Sterkere Sammen....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv