Vil undersøke kompetansebehovet til erfaringskonsulentene

En tidligere undersøkelse utført av Erfaringskompetanse blant dem som jobber som erfaringskonsulenter innen psykisk helse og rus, viser at det er behov for mer kompetanse og utdannelse. Nå skal behovet kartlegges.

Skrevet av: Birgitte Finne Høifødt

Anne Landheim, forskningsleder og Morten Brodahl, medforsker fra ROP og Tom Runar Bergane fra Erfaringskompetanse. (FOTO: Birgitte Finne Høifødt)

-Formålet med undersøkelsen er å kartlegge behovet for kompetanseheving og veiledning knyttet til rollen som erfaringskonsulent i offentlige tjenester innen psykisk helsearbeid, sier Tom Runar Bergane, seniorrådgiver ved Erfaringskompetanse.

Utvikling av tjenesten

Et gruppearbeid med deltakerne på samlingen for erfaringskonsulenter og deres arbeidsgivere skal danne grunnlaget for utvikling av tjenesten.

-Det som kommer frem av dette gruppearbeidet skal benyttes som grunnlag for utarbeidelse av spørreskjema som sendes ut i etterkant av samlingen, sier Bergane.

Nasjonal kompetansetjeenste ROP har fått i oppdrag av Erfaringskompetanse å gjennomføre en undersøkelsen.

60 erfaringskonsulenter

Erfaringskonsulentene representerer et viktig ressurs inn i tjeneste- og kunnskapsutvikling i psykisk helsefeltet. Fra og med november 2014 er det omtrent 60 erfaringskonsulenter som er ansatt i ulike offentlige tjenester innenfor psykisk helse.

Anne Landheim er forskningsleder for undersøkelsen, Ragnfrid Kogstad ansvarlig for den kvalitative biten av undersøkelsen, Sigrun Odden ansvarlig for den kvantitative biten av undersøkelsen, mens Morten A. Brodahl er medforsker.

Videre satsing på erfaringskonsulenter

Undersøkelsen er også viktig for å gi Helsedirektoratet mer kunnskap i forhold til videre satsing.

-Resultatene av arbeidene skal presenteres våren 2015, sier Tom Runar Bergane.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

 • Det er litt som et eget språk

  kr 100,00
  Kjøp
 • Samarbeid om gode løsninger

  kr 100,00
  Kjøp
 • Journal og epikrise. Hva har du skrevet om meg?

  kr 75,00
  Kjøp
 • Taushetsplikt. Hvem skal vite?

  kr 50,00
  Kjøp

SISTE SAKER

 • Paradoksene ved å få hjelp av ACT-team
  Ann-Mari Lofthus har i sitt doktorgradsprosjekt undersøkt brukeres erfaringer med ACT-team. Hun fant tilfredshet - men også noen paradokser....
 • Astrid Weber vant pris: – Overveldende
  Erfaringskonsulent Astrid Weber vant Akuttpsykiatriprisen 2019. – Fint å bli minnet på at arbeidet legges merke til, sa hun fra scenen....
 • Dystre funn om skjermingspraksis ved 12 sykehus
  Sivilombudsmannen har undersøkt skjermingspraksisen ved 12 sykehus og er bekymret over funnene. Helsedirektoratet oppfordrer kontrollkommisjonene til å ha økt fokus på skjermingsforhold ved besøk og gjennomgang av institusjoner....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv