Vis frem din forskning

Det er mye god praksis ute i kommunene som brukerne opplever fungerer bra. For å spre denne kunnskapen oppfordres de som forsker på det lokalbaserte psykiske helsearbeidet til konferanse i Trondheim for å presentere sine prosjekter.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

KUNNSKAPSUTVEKSLING: Dagfinn Bjørgen, forsknings- og utviklingsansvarlig ved Erfaringskompetanse.no, håper å få ny og spennende kunnskap fra miljøer som forsker på lokalbasert psykisk helsearbeid. Her avbildet sammen med daglig leder Hilde Hem (FOTO: THOMAS ØVERBØ)

– Vi håper på mange eksempler på gode forskningsprosjekter på konferansen «Dialog og fellesskap styrker forskningen», sier Dagfinn Bjørgen. Han er forsknings- og utviklingsansvarlig (FoU) hos Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.

Konferansen varer i to dager. Den første dagen er satt av til foredrag. Dag to vil bestå av seminarer og workshoper med åtte ulike temaer.

Her er det satt av tid til å presentere forskningsprosjekter i feltet.

Viktig kunnskapsdeling
 – Målet med konferansen er å samle miljøer og få kjennskap til nye kunnskapsområder, forteller Bjørgen.

Han håper spesielt å få høre om ny forskning belyst fra et brukerståsted innenfor temaene: bedring og mestringsprosesser i psykisk helsearbeid og tvang og frivillighet i psykisk helsearbeid. I tillegg er også temaet brukerstyrt forskning et viktig kunnskapsområde for senteret.

– Ja, disse tre områdene er Erfaringskompetanse spesielt opptatt av, men alle temaene på konferansen er interessante for oss, sier Bjørgen, og påpeker:

– Det drives med meget spennende kunnskapsutvikling i forskningsmiljøer, helt ned på masternivå, som er relevant for utviklingen av et bra kommunalt psykisk helsearbeid.  Det viktigste er å bidra til å spre kunnskapen om hva som fungerer, og kunnskap om hva brukerne ønsker av tjenestene, bedre enn vi gjør i dag.  

Bjørgen oppfordrer derfor forskningsmiljøene til å delta på konferansen og sende inn sine prosjektbeskrivelser, såkalte abstracts. Dette må gjøres innen 1. juni 2013. Dette gjør man via NAPHA sine nettsider.

Praktisk informasjon:

24.-25. september inviterer Nasjonalt kompetansesenter innen psykisk helsearbeid (NAPHA), Erfaringskompetanse.no og sentrale forskningsmiljøer til konferansen «Dialog og fellesskap styrker forskningen».
Dag 1 er satt til foredrag med sentrale foredragsholdere:

 • Tor-Johan Ekeland, professor i sosialpsykologi ved Høgskulen i Volda.
 • Marianne van der Wel, rådgiver i Spesialisthelsetjenesteavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet.
 • Anders Johan Wickstrøm Andersen, leder for Institutt for psykososial helse ved Universitetet i Agder.
 • Bjørn Lydersen, generalsekretær i Mental Helse.

Dag 2 er satt av til å presentere forskningsprosjekter i feltet. Innen 1. juni ønsker man prosjektbeskrivelser på forskning innenfor temaene:

 • Psykisk helse og rus
 • Samhandlingsreformen
 • Brukerstyrt forskning
 • Lokalbasert psykisk helsearbeid
 • Psykososialt arbeid med barn og unge
 • Bedrings- og mestringsprosesser i psykisk helsearbeid
 • Psykisk helse og eldre
 • Tvang og frivillighet i psykisk helsearbeid
Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv