Workshop om frivillig psykisk helsevern

Hva fremmer frivillighet i psykisk helsevern? Dette er temaet når KBT Midt-Norge i dag arrangerer workshop i samarbeid med St Olavs Hospital, Divisjon psykisk helsevern.

Skrevet av: Astrid Borchgrevink Lund

BRUKERBASERT: Erfaringer fra brukere som har opplevd tvang, og deres forslag til hvordan få til et frivillig psykisk helsevern vil bli presentert av Dagfinn Bjørgen og Aina Storvold på workshopen i Trondheim (Fotomontasje: Erfaringskompetanse.no)

Erfaringer og forslag fra brukere som har opplevd tvang vil bli presentert av Dagfinn Bjørgen og Aina Storvold fra KBT Midt-Norge. Dette er basert på funn fra Bruker spør Bruker og fra prosjektet Alternativer til tvang som gjøres i regi av Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.

Det vil også bli innlegg om dagens bruk av tvang ved avdelingssjefen ved avdeling Østmarka Pål Sandvik og Randolf Vågen leder ved Nidaros DPS.

I tillegg vil følgende tema stå på dagsorden:

”Hva forstår brukerorganisasjonene med medisinfrie behandlingstilbud?”

”Kan krise/mestringsplaner bidra til å redusere tvungent psykisk helsevern med døgnopphold?” v/ACT-teamet Tiller DPS

”Hvordan kan samarbeidet mellom DPS og kommunene fremme behandling?” v/seksjonsleder Svein Olav Johnsen.

Arrangementet er et ledd i KBTs prosjektet «Frivillighet før tvang», som støttes av Helsedirektoratet, som del av strategien "Riktig og redusert bruk av tvang."

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

RELATERTE SAKER

FRA NETTBUTIKKEN

SISTE SAKER

  • Angrer på at hun har delt sin historie fra scenen
    Hun trodde det var forventet av en erfaringskonsulent å skulle dele sin historie i ulike faglige forsamlinger. Men nå vil Anne Eriksen Hammer ha mer fokus på konsekvensene åpenheten på en scene kan få....
  • Hvor kommer håpet og håpløsheten fra?
    Hva er håp, og er det noe som kommer innenfra eller utenfra? Dét var spørsmål som fikk fram mange ulike perspektiver rundt bordene på Sterkere Sammen-konferansen....
  • Solveig er kåret til årets erfaringskonsulent
    Erfaringskonsulent ved Kronstad DPS, Solveig Bartun Rob, mottok prisen som årets erfaringskonsulent 2019 under konferansen Sterkere Sammen....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv