Erfaringskonsulenter – vanlige spørsmål

Skrevet av: Thomas Øverbø

Hvordan bli erfaringskonsulent?

Mange som har erfaringer fra psykisk helseutfordringer og / eller rusproblem og har vært i behandling for dette, ønsker å hjelpe andre.  I dag er det etablert mange nye stillinger i kommune og helseforetak for brukeransettelser med stillingsbenevnelsen Erfaringskonsulent eller brukeransatt e.l.

I Bergen finnes et utdanningsforløp som kalles Medarbeider med brukererfaring. Du finner informasjon om denne utdanningen på følgende link: http://alf.no/for-samarbeidspartnere/medarbeider-med-brukererfaring/

De fleste erfaringskonsulentene har ikke denne utdanningen, men er ansatt på grunn av sine reflekterte og bearbeidede erfaringer og eventuell annen yrkes- og/eller høyskole/universitetsutdanning. 

Du må følge med og søke ledige stillinger for erfaringskonsulenter i kommune eller helseforetak dersom du ønsker å arbeide med utgangspunkt i dine erfaringer.

Hva gjør en erfaringskonsulent?

Mange jobber direkte i kontakt med brukere som miljøarbeidere i kommunen. Andre er ansatt for å undervise, delta i råd og utvalg og har samtaler med pasienter ved distriktspsykiatriske sentra og psykiatriske avdelinger. Noen er i forsknings- og utviklingsavdelinger ved helseforetakene. 

For mer informasjon: https://www.erfaringskompetanse.no/wp-content/uploads/2016/11/Erfaringskonsulentbrosjyren.pdf

 

I Oslo vil det nå bli arrangert opplæring for erfaringskonsulenter:

Helseetaten etablerer nå en erfaringsskole for personer som har egenerfaring med psykisk helse- og/eller rusutfordringer. Dette gjelder også personer med pårørendeerfaring. Utdanningen skal gjøre det ulig å ansette flere erfaringseksperter i Oslo Kommune, og ønsker å inspirere flere tjenester til å ta i bruk og annerkjenne denne unike kompetansen. Piloten starter opp 3.september 2018 og går over 15 uker.Kontaktpersoner i Helseetaten, seksjon psykisk helse og avhengighet er:
Evy-Aina Røe; evy-aina.roe@hel.oslo.kommune.no, 94788396 
Thor Øystein Langsholt; thoroystein.langsholt@hel.oslo.kommune.no, 90474240
Elin Sundsbarm; elin.sundsbarm@hel.oslo.kommune.no, 99694666

Se også lenkene nedenfor:

https://www.erfaringskompetanse.no/ressurs/erfaringskonsulenter-vare-publikasjoner/

https://www.erfaringskompetanse.no/?s=Erfaringskonsulenter&search_faset=ressurs#ressurs

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.
Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler. Vennlig hilsen redaksjonen.

SISTE SAKER

  • Har samlet sitater fra 9.000 pårørende i nytt hefte
    Pårørendealliansen har sammenstilt funn og sitater fra mer enn 9.000 pårørende i Pårørendeundersøkelsene 2016 og 2017 i et nytt hefte. Nå oppfordrer de pårørende til å delta i en ny undersøkelse i forbindelse med kommunevalget....
  • Her finnes en database med 2.000 pasienterfaringer
    Om lag 2.000 erstatningskrav fra pasienter innen psykisk helsvern er samlet og systematisert i en database hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Fagsjef Ida R.K. Bukholm ber fagfolk ta i bruk materialet for å lære av pasienthistoriene. ...
  • Se opptakene fra Toppmøte 2019 her
    Her kan du se opptakene fra Toppmøte 2019 som gikk den 3. April....

Aktuelt

Se alle nyheter i vårt nyhetsarkiv